ליקוי שמיעה וניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/08/2017 | 15:27 | מאת: תומי

שלום רב, בני בן 3.5. לפני כחודש ביקרנו אצל רופא א.א.ג בעקבות שקדים מנופחים. במסגרת הבדיקה נבדקו גם האוזניים ונמצא כי ישנם נוזלים. נשלחו לבדיקת שמיעה אשר נמצא בה ליקוי שמיעה (נרשם משהו כמו 40 בצד אחד ו30 בצד שני)ונאמר לנו שמדובר בליקוי יחסית משמעותי. כמו כן נמצאו נוזלים באוזן. האם ניתוח כפתורים הינו הפיתרון היחיד או שאולי צריך לעשות בדיקה חוזר, בעוד מספר חודשים. יש לציין שאין בעיית שפה רצינית למעט חוסר שתף קל. בנוסף במועד הבדיקה הילד היה מעט מצונן ומשתעל.

שלום תומי את מתארת גילוי מקרי של נוזלים וליקוי שמיעה ללא תלונות מצד הילד או הסובבים. משך נוכחות הנוזלים ומידת ההשפעה גם כן אינם ברורים. במצב זה בהחלט ניתן להמתין ולחזור על בדיקת שמיעה בעוד 3 חודשים ובחלק לא קטן מהמקרים (במיוחד בקיץ) חל שיפור אין צורך בטיפול נוסף. מאידך במידה ועובר ניתוח לשקדים בתקופה קרובה אזי מנסים לנצל את ההרדמה לכל הפעולות הנדרשות. צינון בעת בדיקה בהחלט יכול לתרום לתוצאה שלילית ואם הילד אינו מצונן באופן קבע רצוי להמתין ולחזור על בדיקת השמיעה דר גורדין דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים