ניתוח כפתורים לילד דדד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/07/2017 | 14:59 | מאת: לילי

עשינו בדיקת שמיעה לבן שלי (בן שנתיים ושלושה חודשים ) וראו שלא שומע טוב, וכתוצאה מכך לא כ''כ מתפתח לו דיבור, ואז הרופאת אף אוזן גרון המליצה על ניתוח כפתורים כי לאחר שהסתכלה באוזניים שלו, אמרה שיש לו נוזלים באוזניים מאחורי אור התוף. השאלה היא: 1. איך אפשר לראות שיש נוזלים מאחורי אור התוף אם זה פנימי ולא חיצוני 2. כתוצאה ממה יכולות להיות נוזלים. 3. יש אנשים שאומרים שלא כדאי לעשות ניתוח כפתורים עד גיל 3 או כ"ד , האם זה יכול לגרום לבעיה כלשהי אם עושים בגיל כזה קטן ניתוח הנ"ל? בתודה מראש

שלום 1. ניתן לראות בהסתכלות באוזן נוכחות של נוזל מאחורי עור התוף. כמו כן בדיקת לחצים של עור התוף (טימפנומטריה שנעשית בעת בדיקת שמיעה) יכולה לאשר זאת 2. מגוון סיבות - דלקות אוזניים חוזרות, נזלת חוסר יכולת לקנח את האף מבנה תעלה שמחברת בין האף לאוזן ועוד. 3. לגיל חשיבות פחותה בקביעת דרך הפעולה. יותר חשובה היא מידת ההשפעה של ליקוי השמיעה על התפקוד כגון דיבור רכישת שפה, תקשורת וכו. כמו כן לחומרת ליקוי השמיעה ומשכו יש חשיבות דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים