שבר באף? לילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/07/2017 | 14:04 | מאת: אמא

שלום בני בן 5.5 נפל על האף לפני יומיים האף התנפח(בערך פי 2) ונוצרו שטפי דם בצידי האף ומתחת לעיניים. היינו אצל רופא אאג והוא אמר שכנראה זה שבר אבל הוא לא עשה צילום ובקביעה הזו הוא הסתמך רק על כך שהוא לחץ על הנפיחות והראה לי את רוחב העצם ושאל אם זה יותר רחב ממה שהאף היה קודם. אני חושבת שזה יותר רחב אבל אני לא באמת יודעת בוודאות. איך אפשר לדעת שאכן מדובר בשבר? בנגיעה באף זה כואב עדיין. היום הנפיחות קצת ירדה ושמתי לב שבצד אחד יותר נפוח מהשני. הבנתי שצריך לקחת החלטה לגבי הניתוח בהקדם כי אח"כ העצם מתקבעת. מה עלי לעשות? תודה לתשובתכם

שלום יש להמתין לירידת הנפיחות בכדי לקבל החלטה נכונה ומושכלת. הפגיעה באף היא בעיקר קוסמטית וכאשר האף מתנפח לאחר החבלה קשה לדעת מה נגרם מתזוזת עצם ומה נובע מבצקת ודמם תתעורי. לכן מחכים לרוב 3-5 ימים לירידת הנפיחות . מה שנשאר מעוות לאחר ירידת הנפיחות הוא כנראה שינוי גרמי בעצם וזא יש מקום לחשוב על תיקון. טווח זמן לתיקון הוא כ 7-14 ימים . לצילום אין כל ערך בקביעת צורך הטיפול לכן מיותר לחלוטין. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים