דלקות אוזניים חוזרות וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/06/2017 | 22:04 | מאת: אמא

ערב טוב, ביתי כמעט בת 12. הילדה סבלה כבר מגיל קטן מדלקות אוזניים, לרוב הצלחנו לטפל בעזרת טיפות. בשנה האחרונה יש החמרה והדלקות מחמירות וחוזרות: לפני בערך כשמונה חודשים הגענו למיון מרוב שהדלקת החמירה, כאב לה חצי ראש עם השקדים ואפילו התנפחה הרופא ראה בצקת ודלקת, שאב ושמו לה פתיל באוזן ל -3 ימים, כמובן שגם היא בקושי שמעה. אח"כ שוב חזרה דלקת באותה האוזן היינו אצל רופא א.א.ג אמר שזו פטריה והיא קיבלה טיפות לטיפול בפטריה. שוב בחודש האחרון דלקת אוזניים, התחלנו בטיפול של הטיפות כי דאגנו מראש שיהיו בבית טיפות, היה נראה כי הטיפות בקושי חילחלו לאוזן ויש שוב בצקת וחשבתי ששוב יהיה צורך בפתיל אבל זה עזר. עכשיו שוב כאבי אוזניים והפעם בשתי האוזניים והילדה שוב טוענת שהיא בקושי שומעת. קבעתי תור לא.א.ג שוב התור עוד חודש וחצי!! יש איזה כיוון של בדיקות שעלי לדרוש מהרופא? ממה נגרמות לה הדלקות האלה? תודה

שלום ראשית יש להבין האם דלקות הם באוזן החיצונית או התיכונה כוון שהטיפול וגם הגישה וההמלצות משתנות בהתאם. לפי הטיפול שניתן עד כה שכלל פתיל עקב בצקת של האוזן כנראה מדובר בדלקות של אוזן חיצונית אך כאמור זאת ניתן להגיד רק לאחר בדיקה . הסיבות לדלקות חוזרות במצב זה הם גירוי של עור התעלה ואקזמה, רגישות למים וגרד שפוצע. לכן יש לבצע אבחון נכון ואז להציע דרכי מניעה או בדיקות נוספות דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים