הפרשות מרובות אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/04/2017 | 07:35 | מאת: דנהדן

ילדה בת שנתיים..5 חודשים אחרי ניתוח כפתורים עם הפרשות מהאוזניים באופן קבוע, אחרי כל מיני טיפולים בניסיון לעצור את ההפרשות כאשר הצעד הבא לפי הרופא הוא אשפוז לצורך מתן אנטיביוטיקה דרך הוריד. במהלך הפגישה הוא ציין שיש מקרים נדירים בהם מנתחים את עצם המסטואיד או משהו כזה. קראתי על זה קצת והבנתי שזה כשסובלים מכולסטאטומה.. איך אני יכולה לדעת האם יש את זה לבתי? האם יש סיכוי כזה? מה הצעדים שבדרך כלל עושים כאשר ישנם הפרשות דלקתיות רבות אחרי ניתוח כפתורים? הסבירו לנו כי ייתכן ונצטרך להוציא את הכפתורים

שלום הפרשות מהאוזן לאחר ניתוח שכיחות למדי. בד"כ התדירות לא גבה. במיעוט הילדים בהם יש הפרשה מתמדת ובלתי פוסקת הפתרון הוא בהוצאת הכפתור. לטיפול תרופתי דרך הוריד באשפוז אין ממש יתרון על טיפול מקומי בטיפות או טיפול פומי. גם אם האוזן מתייבשת זה לרוב זמני וההפרשות חוזרות לכן לא רואה בכך צעד מועיל. מסטואידקטומיה לאוזן מפרישה לאחר ניתוח כפתורים נדירה ביותר . המקור להפרשה בד"כ הוא הכפתור עצמו שמהווה גוף זר עליו נוצר ביופילם (משובות חיידקים ) שהאנטיביוטיקה לא חודרת אליו . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים