חיידק סטרפטוקוקוס a

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/03/2017 | 20:41 | מאת: מלי

לד"ר שלום רב, אני חליתי בדלקת גרון עם משטח גרון חיובי לסטרפטוקוקוס a לפני כ 3 שבועות. בשבוע שעבר בני בן ה 8 השתעל, ממש במקרה בבדיקה אצל הרופאה התעקשתי שתעשה גם משטח גרון למרות שלא היו כאבים או סימנים לדלקת או חום. כשהמשטח שלו יצא חיובי להפתעתי הרבה, ביקשתי מהרופאה לבדוק גם את שתי בנותיי. היום קיבלנו תשובה שגם המשטח של בתי בת השנה וחצי חיובי. לציין שהיא ממש לא הראתה שום סימן ולו הקטן ביותר של מחלה. בנוסף, כל הילדים שלי נבדקו במשטח גרון בעבר שגם יצא שלילי כך שאינם נשאים. שאלותי בבקשה רבה הן: 1. האם יכול להיות שהילדים קיבלו טיפול אנטיביוטי מאוחר מדי? אם יתכן שנדבקו ממני עבר זמן רב של שבועות מאז... האם יכול להיגרם נזק? 2. איך ומתי אפשר לבדוק אם נגרם נזק כלשהו? הבנתי שהחיידק יכול לעבור לדם ולגרום לבעיות בלב ובכליות. האם יש בדיקת דם כלשהי ומה היא בודקת? 3. האם יש טעם לבצע לאחר הטיפול שוב משטח גרון על מנת לוודא שהחידק נעלם ומתי? 4. איך יכול להיות שכך קרה לילדיי וחלו ללא תסמינים? איך אוכל לדעת אם ידבקו שוב ולא יראו סימני מחלה? תודה רבה רבה לך ד"ר מראש על תשובות לשאלותיי.

שלום מלי אין כל טעם לקחת משטח גרון למי שאינו חולה או לילד שיש לו שיעול . גם משטח חיובי אינו משקף מחלה פעילה. לא נגר כל מן מזה שהמשטח חיובי, מקסימום הילדים יכולים להדביק אחרים במחלה חריפה. הילדים לא חלו לכן אין זה מפתיע שלא פתחו תסמינים משטח חיובי אינו בהכרח מסמן מחלה חריפה. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים