האם להסיר שקד שלישי?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/03/2017 | 11:05 | מאת: סתם אחת

שלום רב, דר' מבקשת להבין, מדוע רבים בדיעה שאין להסיר שקד שלישי לפני גיל שלוש. אכן עשוי להתכווץ, אך עד אז- התקפי חום גבוה תכופים ודלקות אזניים, אז מדוע לא להעניק איכות חיים לתינוק בן שנה וחצי ולהוריו? תודה רבה, מראש

שלום לגיל משמעות לא גבוה בקבלת החלטות לגבי ניתוח לכריתת שקד שלישי ונושא ההמתנה לגיל 3 שנים אינו מוצדק מחד. מאידך הניתוח הנ"ל לא נועד לפתור בעיות של דלקות אזוניים חוזרות הם ימשכו גם לאחר הניתוח. הניתוח נועד בראש וראשונה בגיל זה לשפר את איכות השינה, האכילה והגדילה . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים