בעיית אוזניים לילד כבן שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/03/2017 | 22:20 | מאת: ערן

שלום רב יש לי ילד כבן שנה וחודשיים אשר סובל מדלקות אוזניים חוזרות וממים באוזן באופן קבוע (אשר משמשים מצע לחיידקים לדברי הרופא) לאחרונה הוסבר לנו כי אם עד סוף הקיץ הקרוב יימשך המצב יהיה עלינו לשקול ניתוח "כפתורים" כיצד אם בכלל ניתן להימנע מניתוח. ולאחרונה שמענו על הליך חדש של בלון המוכנס לתעלת השמע (בדומה לצינתור) - אשמח לקבל הפניות לחומר בנושא. בנוסף אנחנו עתידים לטוס בחודש הקרוב ולהבנתי לילד עם בעיות אוזניים "החוויה" שבטיסה קשה וכואבת הרבה יותר כיצד ניתן להקל על הילד

שלום הטיפול בבלון לא רלוונטי לילדך. כרגע זה עדיין טיפול בשלבים הראשונים ומיועד בעיקר לאנשים מבוגרים עם בעיות אוזניים כרוניות. יש דיווחים גם על שימוש בילדים אך בגיל מתקדם בהרבה (גיל 8 שנים ויותר) וגם לאחר שבצעו ניתוח כפתורים ושקד שלישי בעבר אך נותרה בעיה חוזרת באוזן. ניתן להמנע מניתוח כפתורים ע"י כך שפשוט לא מבצעים אותו. גם כך תדירות הדלקות בחודשי הקיץ יורדת ונושא דלקות האזוניים דועך מאד ככל שגיל הילד עולה. בסביבות גיל 3 שנים דלקות אזוניים כבר הרבה פחות שכיחות לגבי טיסה באופן מפתיע ילדים פחות מתלוננים על הפרעה באיזון לחצים . אין הרבה מה לעשות ניתן לנסות שימוש במי מלח לאף לפני נחיתה דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים