כחכוחים מרובים לילדה בת שש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/03/2017 | 18:07 | מאת: ריקי

שלום וברכה! בתי ב ה-6 מכחכחת המון בגרונה. הדבר החל לפני חודשיים וחצי בערך. זה היה בתזמון ממש בלתי נסבל מבחינתנו. בבדיקה של רופאת ילדים היא ראתה שגרונה נפוח מאוד אדום ומצולק. משטח הגרון יצא תקין. היא אמרה שהיא רואה שיש לה ליחה מרובה. לאחר תקופה שזה לא עבר - הרופאה אמרה לקחת בכל אופן אנטביוטיקה למשך שבעה ימים. הילדה נטלה מוקסיפן במשך חמשה ימים. היה שיפור קל והפסקנו עם האנטיביוטיקה. הכחכוחים עדיין ממשיכים. ממש לא נעים לאוזן העומדים לידה. זה מפריע גם למהלך השיעור בכיתה (המורה חשבה שאלו "טיקים". הסברתי לה שלא יעזרו ההערות שלה ואלו לא טיקים, אלא בעיה אמיתית). בביקור שערכנו אצל רופא אא"ג, הוא אמר שהכחכוחים אינם מגיעים מהגרון, אלא מבפנים יותר, אולי מהמיתרים? בתקופה האחרונה היו להם חזרות בכיתה למסיבה גדולה והם שרו המון בקול ובמאמץ במשך היום. הרופא רצה לעשות לה בדיקה עם סיב אופטי דרך האף, אך הילדה התנגדה בתוקף. בינתיים הוא הביא לנו סירופ בשם לורתרים והיא קיבלה הנחיה לא לצעוק / לשיר בקול וכו'. היא נוטלת את התרופה כבר במשך כשבועיים. בעקבות ההנחיות הנ"ל יש שיפור . אך הכחכוחים לא פסקו אלא התדירות נהייתה כבר נסבלת. הם מתגברים בעיקר לאחר מאמץ קולי (בכי וכו'). בביקור אצל רופאת הילדים בשביל משהו אחר, שאלתי אותה האם בכל אופן כדאי לערוך את הבדיקה אותה רצה רופא אאג לבצע, היא טענה שלדעתה זוהי ליחה מוגברת עקב מזג האויר/ העונה, ולדעתה אפשר להמתין וזה יחלוף. ולהלן שאלותי: ממה נראה לך יכולים לנבוע הכחכוחים המרובים? האם זה גירוד / ליחה מרובה / משהו אחר? האם, למרות שיש שיפור במצב, כדאי לערוך את הבדיקה? (אני יודעת שהיא לא מסובכת, אך הילדה כל כך התנגדה, שאני יודעת שזה ילווה במאמץ לא פשוט מבחינתי), האם לשמוע להמלצת רופאת הילדים ולהמתין? האם הכחכוחים יכולים לגרום לפציעה מסוימת בגרון? הילדה אומרת שהכחכוחים לא מפריעים לה בכלל. אין לה כאבים והיא מרגישה טוב, ברוך ה'. אשמח לתשובה תודה ריקי

15/03/2017 | 18:21 | מאת: ריקי

בתקופת החזרות הייתה הרבה יותר צרודה. עכשיו הצרידות פחתה,

שלום יכולות להיות מספר סיבות לכך כאשר הסבירה ביותר היא רפלוקס (חזרה של חומצה)מהקיבה לאזור הגרון. כמו כן הדבר יכול לנבוע מנזלת שירדת ללע , תופעה אלרגית ועוד אך אלה פחות סבירים. אין מה להתעקש על בדיקת המיתרים אם הילדה מסרבת בתוקף במיוחד עם את מציינת שיפור בתלונות. רצוי להקפיד על שתייה מרובה של מים, להימנע ממשקאות מוגזים , שוקולד ואכילה לפני השינה . כמו כן במידה ותלונות נמשכות רצוי לפנות לקלינאית תקשורת שתעזור בהרגלי דיבור נכונים . דר גרדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים