ניתוח שקדים והוצאת שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

08/02/2017 | 12:04 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 5 וחצי, מועמדת לניתוח של הקטנת שקדים והוצאת שקד שלישי, חייבת לציין שהיא ילדה בריאה בסה"כ, והניתוח הוא לא מתוך צורך רפואי -בריאותי (אין מחלות חוזרות של דלקת גרון או אוזניים..) אלא רק בהיבט של איכות חיים בכך שהיא לא נושמת טוב, נושמת בכבדות ונוחרת בלילה (כמובן שיש הבדל ניכר בין קיץ לחורף באופן טבעי) מאוד מתלבטת אם בכל זאת לעשות ניתוח. אשמח לשמוע חוות דעת, ואת מכולל הסיכונים שיש לקחת בחשבון. יש 2 שאלות שמטרידות אותי ולא מצאתי תשובה עבורן 1. האם בניתוח כזה של הקטנת שקדים - האם הם לא יכולים לגדול בחזרה ? ואז המצב יחזור לקדמותו? (כנ"ל לגבי שקד שלישי, האם הוא לא גדל בחזרה ?) 2. האם המצב לא יכול להשתפר מעצמו עם הגיל (ככל שגדלים וחלל הפה גדל , כך השקדים "יקטנו" ביחסית לחלל הפה ?) אודה מאוד להתייחסותכם. הילה

שלום 1. שקדים שנכרתים חלקית יכולים לגדול בחזרה הסבירות לכך די נמוכה בסביבות 1%. שקד שלישי נכרת תמיד חלקית בכל השיטות האפשריות סיכוי לצמיחה מחודשת גבוה יותר אך עדיין באחוזים נמוכים 2. בודאי שיכול להשתפר לבד. זמן שזה יקח קשה לחיזוי . במדיה ויש תלונות של דום נשימה שמשפיעות על איכות החיים אזי ניתוח רצוי כבר עתה . מעבדת שינה יכולה לתת תשובה לגבי מדית החומרה וגם מדית הדחיפות והצורך בניתוח דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים