דלקות אוזניים לתינוק בן 10 ח'

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/02/2017 | 11:55 | מאת: אוסנת

שלום רב, בני בן 10 חודשים נמצא במעון. מספטמבר היה חולה בדלקות אוזניים חוזרות... לאחר כ4 דלקות אוזניים חוזרות ברציפות של כשבוע לאחר סיום אנטיביוטיקה- שוב דלקת. א.א.ג המליץ על טיפול מונע- ריספרים 1.5 סיסי פעם ביום למשך חודש. אנחנו כבר 3 שבועות עם הריספרים ועד כה היה נראה שהכל זורם טוב.. ביום שישי האחרון הילד התחיל לעשות בעיות עם האוכל.. פשוט לא היה אוכל טוב. הוא היה רגוע בלי חום.. אבל בכל זאת קבעתי טור לא.א.ג. אתמול הגענו לרופא ובבדיקה שלו הוא אמר שיש דלקת ב2 האוזניים כולל בלט ב2 האוזניים. בקיצור הריספרים לא עושה את העבודה שלו והילד כבר "התרגל" לכאב. הרופא המליץ להפסיק כל טיפול אנטיביוטי ולחכות שהגוף "יתנקה" מכל האנטיביוטיקה. לחכות שבוע שלם. אם במשך השבוע הילד בוכה או לא נינוח, או חום לבוא אליו במיידי. ואם הכל בסדר במשך השבוע הזה לבוא אליו לאחר שבוע ונראה מה מצב האוזניים. לפי טענתו כנראה נתחיל מינון רגיל של אנטיביוטיקה כדי לחסל את הדלקת ואח"כ נצטרך לעשות ניתוח כפתורים. רציתי את חוות דעתך על כל העיניין הזה. תודה רבה.

01/02/2017 | 11:57 | מאת: אוסנת

שכחתי לציין שלפני כשבועיים הייתי אצל אותו הרופא כדי לראות שבאמת הכל תקין והוא ראה שהאוזניים שלו עם נוזלים ולא נראות לגמרי "בריאות" מדלקת. הוא המליץ להגדיל את מינון הריספרים ל2 סיסי ל5 ימים פעם ביום ולאחר מכן להוריד שוב את המינון ל1.5 סיסי.

שלום דלקות אוזניים שכיחות בילדים קטנים בחודשי החורף במיוחד בחורף הראשון בגן. אין פתרונות קסם. טיפול אנטיביוטי מונע בעל יעילות מוגבלת למדי ומאידך יכול לגרום לזנים חיידקי עמידים ולהשפעה רעה על מערכת העיכול לכן לא ממומלץ על בסיס רוטיני. יש לחכות לחודשי הקיץ תדירות הדלקות תרד זה מתסכל ולא נוח אך נדרשת סובלות. הוצאה מהגן יכולה לעזור אך זהו צעד דרסטי. גם ניתוח כפתורים אינו צעד פשוט ולא בהכרח שימנע דלקות פשוט יהפוך אותם לדלקת מפרישות. דר גורדין

02/02/2017 | 09:59 | מאת: אוסנת

תודה לתשובתך, להוציא את הילד מהמעון לא אופציה כי אנחנו אנשים עובדים... מצד שני לא נתת לי הסבר של מה עושים עכשיו? מטפלים באנטיביוטיקה וכל פעם שהדלקת חוזרת להתחיל שוב אנטיביוטיקה? אפילו אם זה בתדירות של כל שבוע וחצי- שבועיים מרגע הפסקת טיפול אנטיביוטי? תודה לתשובתך.

כאמור אין פתרונות קסם דברים כללים - לקבל חיסונים כולל שפעת, לא לשלוח ילד חולה לגן, לא לתת בקבוק בשכיבה , אפס עישון בבית , בתחילת נזלת ומחלת חום שימוש במי מלח. כל הדברים הנ"ל עדיין לא מבטיחים שלא יהיו דלקות אפשריות טיפול מנע 1. לטפל בכל דלקת בנפרד 2. טיפול אנטיביוטי מונע למשך 3 חודשים 3. ניתוח כפתורים האופציה הראשונה עדיין עדיפה. בקיץ צפי לירידת תדירות דלקות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים