סטרפטוקוקס a בגרון לילד בן 5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/12/2016 | 12:23 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב ילד בן 5 לפני חודש חום גבוה משטח גרון הראה סטרפטוקוק a . טופל עי מוקסיויט 10 ימים. סיים טיפול לפני שבוע וחצי. מיום ראשון חום גבוהה בעיקר בשעות הערב והלילה תלונות על כאבים בכל הגוף נלקח שוב משטח גרון ויצא שיש את אותו החיידק למרות שלפי בדיקת רופא אין ממצא חשוד בגרון. בגלל שהמשטח יצא חיובי שוב קיבל אוגמנטין ל 10 ימים. האם יש חיידק שעמיד למוקסיויט ולא לאוגמנטין? מה זה אומר נשאות? והאם אנטיביוטיקה מחסלת במידה וזה נשאות? מי שנשא יכול להדביק אחרים? בנוסף, בגלל שכבר הרבה זמן החיידק קיים אצלו והוא אינו מרגיש טוב האם יש צורך בבדיקות נוספות לאחר הטיפול הנוכחי? מה ההשלכות של לקיחת 2 סוגי אנטיביוטיקה בחודש. המון תודה.

העמידות למוקסיפן מאד לא שכיחה. סטרפטוקוקים מאד רגישים לכל סוגי האנטיביוטיקה אך מחלה חוזרת עדיין אפשרית. באופן אין טעם לקחת משטח גרון כאשר אין סימנים של דלקת גרון (כאבי גרון קשוטי בבליעה אודם ותפליטים על השקדים). בתיאור שמסרת יכול להיות שהילד נשא של סטרפ. נקודת המוצא שנשאים לא חולים בדלקות לע כלל אלה רק מדביקים אחרים. בהחלט יתכן שהמחלה הקדומת וגם הנוכחית אינם נובעות מדלקת גרון חריפה והילד נשא. רצוי לחזור על משטח גרון בעוד מספר שבועות במדיה ועדיין חיובי זה עוד יותר מכוון לנשאות. מיגור נשאות בעייתי מאד (גם לא מהווה הפרעה למטופל עצמו אלה רק לסביבה). במידה ומשטח גרון שלילים אזי בכל זאת הייתה מחלה חריפה. אין בעיות בנטילת שני קורסים של אנטיביוטיקה התועלת לא ברורה במיוחד עם מדובר בנשאות ( בה אין תועלת לטיפול זה) ניתן לשקול טיפול בפרוביוטיקה בנסיון לשנות את חיידקי הלע . דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים