טיפול מונע בריספרים לתינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/12/2016 | 21:16 | מאת: אוסנת

שלום רב. בני בן 9 חודשים. סבל כבר 3 פעמים מדלקות אוזניים בחודשיים האחרונות. א.א.ג המליץ לקחת ריספרים 1.5 סיסי פעם ביום למשך כחודש וחצי כטיפול מונע. שאלותי הם: האם אחרי 3 פעמים דלקת ישר צריך "לקפוץ" על טיפול מונע? האם כדאי להמתין עוד קצת לפני האנטיביוטיקה הזאת? (לחכות אולי לעוד פעם דלקת ואז להתחיל את הריספרים) אני חוששת לתת לתינוק קטן אנטיביוטיקה על בסיס יומי. אודה לתשובתך.

אין מה למהר עם הטיפול המונע. כוון שהתועלת בו חלקית מאד ותופעות לוואי של שימוש ממושך באנטיביוטיקה בהחלט יתכנו. לכן בהמלצות הקיימות כיום טיפול מונע אינו טיפול מועדף בטח לא כאשר היו רק 3 דלקות אוזניים. יש לקחת בחשבון שבחודשי החורף יש יותר דלקות כך מצפה עוד תקופה לא קלה דר גורדין

24/12/2016 | 21:32 | מאת: אוסנת

תודה לתשובתך. אני אשמח אם תחדד יותר את התשובה. אני יודעת בוודאות שבמידה ויהיה עוד דלקת הרופא יגיד שוב "טיפול מונע" (יש לי הסטוריה עם הילדים הקודמים שלי בדלקות אוזניים חוזרות). אז אחרי כמה פעמים דלקת כדאי לתת את הריספרים?

טיפול אנטיביוטי מונע לדלקות אזוניים אינו מומלץ יותר אלה רק במקרים חריגים. וזאת כוון שהתועלת מהטיפול אינה גבוה ומאידך יש סיכון לתופעות לוואי של אנטיביוטיקה ממושכת. דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים