הריון חוץ ריחמי
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
ד"ר שלום, קוראים לי יובל ואני בן 19, שכבתי עם החברה שלי מספר פעמים (כמובן שהשתמשתי בקונדום בכל הפעמים), לאחרונה היא התלוננה על כאבים מעל איבר המין שלה (מתחת לפופיק, אם זה עוזר) בעת החדירה. בשלב מסויים הופיע גם דימום מהנרתיק והיא הלכה לרופא, הרופא קבע שיש שם דלקת אך גם אמר שיש סיוכי להריון חוץ ריחמי, אשמח לדעת מהוא הריון חוץ ריחמי, ואיך דבר כזה יכול להתרחש בכלל, היינו, באילו מצבים זה קורא. בתודה מראש, יובל
קודם כל יובל כדי שיהיה הריון חוץ רחמי צריך שיהיה הריון , האם החברה בהריון ? במידה וכן , הריון יכול להשתרש בחלל הרחם ( תקין) או בחצוצרה ואז הוא לא תקין ומוגדר כהריון חוץ רחמי, הסיכון בכך שהחצוצרה עלולה לההתפוצץ ולדמם בחלל הבטן עד סיכון של דמם קשה המסכן חיים.
ברצוני לדעת האם אפשר להכנס להריון עם התקן (טבעת) ועדין להמשיך לקבל את המחזור החודשי? האם יתכן שמדובר בהריון חוץ ריחמי? אך אפשר לדעת אם כן?