מוקד אקוגני

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/10/2001 | 21:29 | מאת: joe

בסקירת מערכות ראשונית ע"י מומחה ניצפה מוקד אקוגני בכל אחד מחדרי הלב. שאלתנו היא האם יש קשר כלשהו בין המימצא לבין בעיהגנטית כלשהיא בתודה מראש joe

18/10/2001 | 07:10 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

המוקד האקוגני ניצפה בכ 7% מהעוברים בשבוע 15. לא ברור מדוע מופיע קרוב לודאי עיבוי כלשהו של הרצועות האוחזות במסתם. לכתואר לראשונה קושר לתיסמונת דאון אולם מאז הופיעו מאמרים מרובים שלא הצליחו להראות כל קשר בין הממצא כממצא בודד לתיסמונת תחת גיל 35 . מקובל לכן להתייחס לממצא ביחד עם תוצאת החלבון העוברי. במידה והתוצאה גבולית הממצא עשוי להכריע את הכף לביצוע דיקור מי שפיר. עדין רוב הרופאים ימליצו על ביצוע אקו לב עובר כאשר נמצא הממצא, למרות שעד היום לא נמצא קשר בין הממצא למומי לב כלשהם.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה