הדרונפרוזיס בהריון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

14/10/2001 | 16:59 | מאת: אלה

ד"ר יקר אני בהריון בשבוע 30 הריון ראשון , מזה חודש וחצי סובלת מכאבים בבטן תחתונה צד ימין ורגישות האזור הצלעות. בבדיקת גניקולוג המליץ על אולטרסאונד בו הובחן הדרונפרוזיס דו צדדי , הרחבה של גביעים ואגן דו צדדי כולל השופכן בימין. 1. מה עושים? 2. הרופא המליץ על 1/2 יום עבודה אולם עדיין קיימים כאבים, האם מנוחה מוחלטת תעזור? 3. האם מסוכן? הבהרה : העובר בריאותו תקינה . ההבחנה אצלי.

14/10/2001 | 23:09 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

בעיקרון תלוי בחומרת המצב הדרונפרוזיס מימין הינו מצא פיזיולוגי בהריון בכל מקרה עלייך לפנות לפורום מיילדות.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה