מחלת הטוקסופלסמוזיס
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
שלום רב, אני בשבוע ה- 10 וארבע ימים. מבלי לשים לב, השתמשתי בסכין שהיתה מונחת במדיח כיממה, לא שטופה ובעזרתה חתכתי בשר חי. רק לאחר שאכלתי, הבחנתי שהכלים במדיח לא עברו כלל שטיפה. לפני ההריון ערכתי בדיקה לנוגדים למחלת הטוקסופלסמוזיס. ובבדיקות יש צירוף של IgG חיובי (0.08) ו- IgM שלילי. לפי הספרות המקצועית - אני מחוסנת. אבל בספר גם מצויין שנשים שחלו עד השבוע ה-16, תיתכן פגיעה בעובר שעלולה לגרום לחרשות, עיוורון ולפיגור שיכלי. אני רוצה לוודא: לאור תוצאות הבדיקות שלי, האם יש סיכוי להידבק במחלה, או שאני מחוסנת גם לאחר השימוש בסכין נגועה בבשר החי? תודה חגית
לקריאה נוספת והעמקה
לפי הערכים את לא מחוסנת מומלץ שדרך רופא נשים מטפל תבצעי מעקב של נוגדני הטוקסופזמה , הסבירות להדבקה קטנה אך כמובן כדי להיות זהירים וכל מס ' שבועות נין לבדוק את רמת הנוגדנים כדי לשלול הדבקה