וירוס cmv

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

19/12/2001 | 18:33 | מאת: סמדר

אני מתכננת הריון וברצוני לדעת מה זה הוירוס הזה ששמעתי עליו רק לאחרונה. האם הוא עובר מאדם לאדם בצורה כלשהי. אם גם חלק מבנות הפורום יודעות משהו על וירוס זה אשמח מאד לקבל כל איפורמציה גם מכן. תודה רבה לכולם ושיהיה רק בהצלחה אמן ואמן. סמדר.

20/12/2001 | 10:14 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

פני לפורום הריון ולידה

24/12/2001 | 12:08 | מאת: עידית

הי סמדר אכן מדובר בוירוס ולכן הוא עובר מאדם לאדם בהפרשות גוף (רוק, נזלת, יחסי מין, צואה וכו'). מכיוון שזהו וירוס נפוץ, מירב האוכלוסיה מחוסנת (מי שחלה בעבר מחוסן). כדי לבדוק לפני ההריון אם את מחוסנת או לא. במידה שלא, כדי לבצע מספר פעמים בהריון בדיקה, במיוחד אחרי מחלת חום או הופעת פריחה בלתי מוסברת. כדאי לדעת שגם אם מחוסנים יש סיכוי להדבקות משנית, אם כי זה די נדיר ואזי הסיכון לעובר נמוך הרבה יותר מאשר בהתפרצות ראשונית. בהצלחה, עידית.

01/01/2002 | 10:21 | מאת: ד"ר לCMV

התסמינים לCMV הם לא תמיד מחלת חום או פריחה, גם שיעול טורדני יכול להתגלות כCMV. כדאי מאוד אם לא מחוסנים, פשוט לעשות בדיקה חודשית של CMV .

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה