בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

22/11/2001 | 14:19 | מאת: לי

אני בת 25 ונמצאת בשבוע ה - 9 להריוני. מעוניינת לדעת האם כדי לעשות בדיקת מי שפיר? אם כן למה? אם לא למה? מעוניינת לקרוא חומר מקצועי בנושא, אשמח אם תפנו אותי למקום הנכון. תודה

22/11/2001 | 21:43 | מאת: ניסים

כדי לך לעשות בדיקת מי שפיר. למרות שאת מתחת לגיל 35 אין זה אומר שאין סיכון חס וחלילה ללדת ילדים עם מחלה מסוימת כמו תסמונת דאון. בהצלחה, ניסים

23/11/2001 | 00:16 | מאת: סטודנטית לרפואה

ניסים תשובתך לא מדוייקת. נכון, בדיקת מי שפיר היא הדרך היחידה לודא שאין פגמים כרומוזומליים וביחוד תסמונת דאון. זה לא אומר שאפילו אם הבדיקה הזו תקינה אז התינוק יצא בלי שום פגמים. זה רק מעלה את הסבירות שהכל בסדר. יש סיכון של 1:200 עד 1:300 להפיל בגלל בדיקת מי שפיר וכל אשה צריכה להחליט עבור עצמה אם היא לוקחת את הסיכון הזה או את הסיכון שיצא עובר עם פגיעה (שכאמור, גם מי שפיר תקינים לא מבטיחים במאה אחוז שלא יצא). מגיל 35 ומעלה הסיכוי לתינוק עם תסמונת דאון הוא בערך 1:200 בעצמו ולכן ממליצים לכל אשה מגיל זה ומעלה לבצע בדיקה. בגיל 25 הסכון הרבה יותר קטן, והוא קטן עוד יותר אם כל הבדיקות האחרות (חלבון עוברי, שקיפות עורפית וכו') תקינות. אם הן לא אז ממליצים על ניקור מי שפיר. בסופו של דבר זו החלטה של האשה. אף רופא לא יקח על עצמו את האחריות לזה (כולל המשפטית). אף רופא לא ימליץ לכאן או לכאן. יש סיבות מצויינות בעד ונגד. יש שבוחרות בכל אחת מהדרכים. אבל זה לא חד וחלק שהבחירה שלה קלה כמו שאמרת. אני אפילו לא יכולה להגיד לך מה הייתי כאשה בוחרת המקום השואלת ואשבור את הראש כאשר בעזרת השם יגיע היום לכך. אז שוב - בסופו של דבר זו לגמרי החלטה שלה ואין המלצת רופא כאן.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה