ציסטה בעורף העובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

18/11/2001 | 14:54 | מאת: א.ר

שלום בסריקת מערכות בשבוע 15 התגלתה ציסטה בעורף העובר או כפי שהגדיר זאת הרופא "סיסטיק היגרומה בינוני ברוחב 7 מ"מ עם הפרדה" . הרופא שביצע את הסקירה הרגיע אותנו ואמר שרוב הסיכויים שהממצא יעלם עד לסקירה הבאה. האם נכון הדבר והציסטה יכולה להעלם כעבור מספר שבועות? על אלו בדיקות נוספות אתה יכול להמליץ על מנת לשלול מומים שקשורים בממצא הנ"ל? חשוב לציין שיתר הממצאים יצאו תקינים , זהו הריון שני ויש לנו ילדה בריאה. תודה מראש

23/11/2001 | 23:50 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

ממצא של 7 ממ לא נשמע כמו ציבטיק הגירומה ציסטיק היגרומה מחייבת בירור גנטי על פי התיאור מדובר ביציבטה צוארית ללא כל משמעות קלינית לצערי ללא בדיקה לא אוכל לחוות דיעה מדוייקת יותר

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה