הפסקת גלולות

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/11/2001 | 00:51 | מאת: נועה

לד"ר וולומן שלום רב, לאחר נטילת גלולות מסוג דיאנה במשך כשנה וחצי אני מעוניינת להפסיק ואני חוששת שמא זה ילווה בתופעות לוואי דוגמת שעירות, עקב הפסקת מתן תוספת ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון שבגלולה בצורה סדירה לגוף. האם יש צידוק לחששי??? יש לציין שאני בת 25 וקיבלתי מרשם לגלולות רק ל 3 החודשים הראשונים ומאז נטלתי אותן ללא מרשם. את הגלולות קיבלתי כדי להפחית את רמת השעירות וזה לא השפיע כלל.(בדיקות דם הורמונליות היו תקינות). האם אני יכולה להפסיקן בלי להתייעץ עם הגניקולוג? לתשובתך אודה מאוד

16/11/2001 | 07:56 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

כן

16/11/2001 | 11:04 | מאת: נועה

האם זה ילווה בתופעות לוואי עקב הפסקת ההורמונים שהגוף התרגל להם? תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה