קצב גדילת העובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/11/2001 | 08:47 | מאת: שוש

שלום רב, בין סקירת המערכות הראשונה (שבוע 16) והשניה (שבוע 25, התבצעה לפני מספר ימים) היתה האטה בקצב גדילת העוברית. למשל, בעוד בסקירה הראשונה משקלה היה באחוזון 50, בסקירה שניה משקלה היה באחוזון 25. כמו כן, גם בגודל האיברים האחרים נמדדה ירידה סימטרית בהתאמה. ברצוני לציין כי כל הערכים נמצאים בטווח הנורמה, וכן הסקירה כולה עברה ללא ממצא מחשיד כלשהו. שני ההורים נמוכים (אם - 155 ס'מ, אב - 165 ס'מ). כמו כן האם נולדה בסוף חודש 9 במשקל 2500ג'. הבודק, הנחשב מומחה בתחום סקירת המערכות, לא הוטרד מהירידה וציין כי ייתכן והיא נובעת מגנטיקה. למרות זאת ברצוני לשאול: - האם הירידה באחוזון מרמזת על בעיה כלשהי ? - האם עובר קטן גנטית לא אמור להיות קטן מלכתחילה ולהימצא על אותו אחוזון כל הזמן ? - האם מדידות האולטראסאונד הן מדויקות או שייתכנו סטיות באחוזונים ? אודה על תשובתכם המהירה, החרדתית - שוש

16/11/2001 | 14:27 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

תתכנה ללא ספק טעויות במדידה. אין לשקול תמיחת עובר מבלי לבצע עקומת צמיחה מדוייקת. עוברים נוטים לצמוח על אותה העקומה לכל אורך ההריוון

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה