סקירה מוקדמת - עצם אגן גדולה
דיון מתוך פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
בשקיפות עורפית לא נמצאו ממצאים לתסמונת דאון, עצם האף נצפתה, שקיפות העורף תקינה מרווח בין אצבעות הרגליים.. בסקירה מוקדמת הכל תקין, (כל מה ששולל תסמונת דאון גם) רק עצם אגן גדולה מעט שהבנתי שמדובר בסימן "רך" שלא מצריך דאגה אך הומלץ על ייעוץ גנטי לאחר חלבון עוברי יש סיבה לדאגה?
כפי שנאמר לך זהו סמן "רך" אם בכלל , מומלץ לאשר את הממצא באולטרסאונד, כמו כן חסרים לי נתונים כגון הגובה שלך ושל בעלך ( אם הוא 1.95 אז זה יכול להיות משהו משפחתי) בכל מקרה יש הגיון ביעוץ גנטי כי יש תסמונות ( אמנם יחסית נדירות ) בהם העוברים גבוהים מהנורמה וכמובן להשלים את בדיקות הסקר בהריון , מומלץ שבצעי מעקב באולטרסאוד של אורך עצמות ארוכות בעובר כדי לשלול בעיה .
bpd-30 m"m 15+4 15+2 hc-109 m"m 15+1 ac-87 m"m 14+4 femur-15m"mהערכת משקל 102 גרם הודגמו מפרקים אמצעיים של הזרתות הכל תקין בסקירה. אבל: יחס BPD לפמור +2 יחס BPD להומרוס= 2 הומלץ ייעוץ גנטי לאחר קבלת תשובות בדיקת סקר ביוכימי יש מה לדאוג?????????????