אולטרסאונד לזיהוי בעיות בהתפתחות עצמות העובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

11/12/2016 | 13:34 | מאת: ענת

שלום רב, אני מאובחנת באוסטוגנסיס אימפרפקטה (דרגה 4) ובהריון בשבוע 10. בבדיקות גנטיות לא הצליחו לאתר את הגן הפגום, ומשכך ככל הנראה דרך הזיהוי תהא באמצעות ביצוע אולטרסאונד ושקיפות עורפית. שאלתי היא האם באמצעות אולטרסאונד יהיה אפשר לזהות ליקוי בהתפתחות העצמות בשבוע מוקדם מספיק? מתי אפשר לזהות ליקוי מסוג זה? האם כדאי לפנות לרופא מומחה שמכיר את סממני המחלה ויוכל לזהותם מבעוד מועד, אם כן, אודה להמלצה.

שלום, בגלל שהצורה הינה קלה יותר הסיכוי לאבחון מוקדם נמוך יותר. בדר"כ בשליש השלישי של ההריון. מומחה בנושא הינו פרופ' מייזנר מבלילנסוון. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה