הסבר למונחים מקצועיים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/09/2016 | 15:49 | מאת: חן

שלום שבוע 6 פלוס 2 , לאחר הפרשה חומה נבדקתי ונצפה שק הריון עם שק חלבון, קוטב עוברי ודופק. כמו כן לגבי ההפרשה נרשם בסיכום: בשק ההריון ובולט לתוכו החזר היפואקוגני עכור בגודל 10*14 ממ , ממצא היכול להתאים לסאב אמניוטיק המטומה. אשמח להסבר מה משמעות המונחים המקצועיים הנל? בגדול הסבירו לי שזה מצב של הפלה מאיימת ושעליי לנוח. אודה לתשובה

שלום, המטומה סוב אמניוטית זו הצטברות של דם (המטומה) מתחת לאחד הקרומים המקיפום את העובר. כנראה שחלק מהדם הצטבר בין הקרומיום ויצר "המטומה" וחלק דלף החוצה בצורת דימום. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה