לא נצפה שק חלמון או קוטב עוברי

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/06/2016 | 22:12 | מאת: ליר

שלום רב, אתמול ביצעתי אולטראסאונד לפי חישוב הרופא שבוע 5.4, ו.א- 7.5.16. נראה רק שק הריון תוך רחמי וטרם נראה שק חלמון או קוטב עוברי? בשלב כזה כבר לא אמורים לראות? אמר לחזור על הבדיקה עוד שבוע אפילו שבועיים.. האם זה אומר שיש בעיה כלשהי בהתפתחות? האם מסיבות שונות אכן בשבוע כזה לא תמיד רואים כלום ולאחר מכן רואים? יש לציין שעשיתי בטא בתאריך 6.6 היה 422 ולאחר מכן בטא ב 9.6 יצא 1460. מאז לא עשיתי והפנה לבדיקת בטא נוספת. (עשיתי היום בטא נוספת ויצא 30,877 תודה רבה מראש.

שלום, בשלב זה לא אמורים לראות קוטב עוברי אלא שק חלמון בלבד, אבל מכייון שגיל ההריון גבולי - יכול להיות שעדיין יראו שק חלמון וההריון יתפתח כראוי. אני גם ממליץ לחזור על הבדיקה כפי שהומלץ. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה