סקירות מכוונות מוח

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

16/06/2016 | 09:06 | מאת: אני

שלום, ביצעתי 3 סקירות מכוונות למוח העובר באיכילוב (פרופ מלינגר נכח בשלושתן ואת 2 הראשונות ביצע דר אורי ארליך) עקב ממצא שהתגלה בסקירה המאוחרת. הממצא היה 2 גבשושיות בקוטר 1 מ"מ על דפנות הקרניים הקדמיות של החדר הליטראלי השמאלי. בסקירה מכוונת 1 (שבוע אחרי הסקירה המאוחרת), הגבשושיות עדיין הופיעו ללא שינוי. חזרתי לסקירה 2 בשבוע 29 והגבשושיות נעלמו - הפרופ אמר שככל הנראה היו כלי דם שהתבלטו. ביקשו ממני לחזור למעקב נוסף. חזרתי בשבוע 33. בסקירה זו הרופא שביצע את הסקירה היה דר ברוסילוב מיכאל והוא כתב שאי אפשר לקבוע באופן חד משמעי שאין אי סדירות בחדרים (והוסיף בע"פ - מאחר והראש גדול וקשה לראות) והפנה אותי לmri. אני כבר שבוע מנסה להוציא טופס 17 מהקופה ואין עדיין תשובה מהם. נקבע לי תור לmri לשבוע 35 וזוהי בדיקה נורא יקרה ללא הטופס 17 (6700 ¤ ליתר דיוק). שאלתי היא, האם אתה רואה סיבה שמשהו לא יהיה תקין לאחר שבסקירה ה2 נאמר לי מפורשות ע"י דר ארליך שהכל תקין ואין צורך בmri? והאם אתה חושב שעליי לבצע את הmri "בכל מחיר"?

שלום, אם דר' ברוסילוב המליץ על MRI - אני ממליץ לבצע. אין סיבה שהקופה לא תתין טופס 17. לכי למנהל הסניף בו את רשומה ותבקשי שיעזרו לך לקבל את ההתחייבות. לא ניתקלתי במקרים בהם היתה המלצה של בית חולים והקופה לא אישרה. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה