תוצאות אולטרסאונד הערכת גיל עובר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/06/2016 | 22:28 | מאת: לימור

שלום, ביצעתי US להערכת גיל העובר. שבוע 31+3 (עד עכשיו כל הבדיקות תקינות, כולל מי שפיר) הערכת המשקל הינה 1930 גרם, אחוזון 59 עורק טבורי: 3.01 S/D זרימת דם תקינה בחבל הטבור. לגבי השיליה - השיליה בדרגת בשלות 3 , והטכנאית ציינה שנצפו אזורים ציסטיים בשיליה מה המשמעות של הציסטות בשיליה יחד עם דרגת בשלות 3 בשבוע 31? איזה מעקב נדרש במקרה כזה?

שלום, לא ראיתי את הממצאים הציסטים אבל בנוכחות צמיחת עובר תקינה אני לא חושב שיש לזה משמעות. כנ"ל גם לגבי דרגת השליה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה