שתי בדיקות שקיפות שונות - מבולבלת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

19/05/2016 | 13:25 | מאת: נועה

שלום, בת 34 וחודשיים. הריון שלישי שבוע 14.6 בשקיפות עורפית (דרך כללית) בשבוע 11.2 נמדד פס בעובי 0.9 מ"מ ו-CRT = 57.1.סיכון לפי גיל האישה: 1:420 סיכון משוקלל גיל ושקיפות : 1:2800. נצפתה עצם האף. בבדיקה שנייה שבוצעה באופן פרטי (רציתי חוות דעת נוספת) בשבוע 13 נמדד פס בעובי 2.4 מ"מ ו-CTR=78 סיכון לפי גיל: 1:424 סיכון משוקלל גיל+ושקיפות: 1:1630 אבקש לציין ששני הרופאים ציינו שגיל שהעובר גדול בדיוק ב-6 ימים ושניהם טענו בסוף הבדיקה ש"הבדיקה טובה". את תוצאות בדיקות הדם INTGRATED- טרם קיבלתי. סקירה מוקדמת שבוע 14 - הכל תקין. עדין לא רגועה מההבדלים בין הבדיקות של השקיפות ומצד שני מפחדת ממי שפיר. בנוסף, אחד הרופאים אמר לי שבגלל שהעובר גדול ב-6 ימים - בדיקת האינטגריטד לא תהיה בכל מקרה מדויקת. מה היית ממליץ לי לעשות? מהן האפשרויות שלי? מבולבלת. תודה

שלום, בדיקת שקיפות עורפית הינה בדיקה סטטיסטית. אין היגיון לבצע את הבדיקה פעמיים, ואיני יכול לדעת איזו מהבדיקות טכנית טובה יותר. לדעתי - תתיחסי לבדיקה עם השקיפות הגדולה יותר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה