הריון צעיר באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/04/2016 | 16:22 | מאת: אורית

ד"ר שלום, לפי תאריך וסת אחרונה אני אמורה להיות בשבוע 9, לפי בדיקת אולטרסאונד העובר מתאים לשבוע 6. בינתיים עוקבים אחרי גדילת העובר, אך רציתי לשאול למה זה מהווה בעיה/ דבר תמוה, אם אני יודעת בוודאות שההתעברות הייתה לפחות שבועיים מאוחר יותר (בגלל שרק אחרי שבועיים הלכתי למקווה והתקיים מגע מיני). להברתך אודה מראש.

שלום רב, את ההריון סופרים מהוסת האחרון אך ברור שההריון מתחיל בדרך כלל שבועיים מאוחר יותר. אם את יודעת את תאריך ההתעברות, את צריכה להוסיף שבועיים כדי קלבל שבוע ההריון (7 שבועות מההתעברות זה הריון בן 9 שבועות). בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב

02/05/2016 | 15:09 | מאת: אורית

תודה רבה ד"ר. אם הבנתי אותך נכון, למרות ההתחשבות במקווה זה מהווה בעיה שהעובר נראה קטן יותר? ושאלה נוספת- מתי עליי לבצע את השקיפות העורפית? לפי שבוע שמחושב לפי תאריך וסת אחרונה או לפי השבוע שמחושב באולטרסאונד? שוב תודה רבה מראש!

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה