מיומה ברחם

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

31/10/2001 | 15:57 | מאת: אילנה

ברצוני לקבל חוות דעת מנשים שעברו כריתת רחם בעקבות מיומה גדולה. וגם השאלה מופנת לרופא שיוכל לתת חוות דעתו לגבי הניתוח. הרופא שלי המליץ לי לעבור את הניתוח בגלל שהמיומה אצלי בגודל 18 שבועות וגם מדדמת הרבה בזמן המחזור. מה הסיכונים? ואיך מבחינת היחסי מין לאחר הניתוח. אני בת 47 נשואה + 5 ילדים. אודה לכם מראש לתשובות מהירות. אילנה

31/10/2001 | 22:11 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

gעלייך לפנות לפורום גינקולוגיה

08/11/2001 | 10:51 | מאת: יעל

אני עברתי כריתת מיומה, ללא כריתת רחם, למרות שכל הרופאים רצו להוציא את הריחם. המיומה שלי היתה בגודל ענקי של לפחות ראש תינוק, רחם כמו חודש חמישי הריון. בהריון הרופא צחק עלי ואמר לי "פה יש תינוק, ופה יש תינוק,", כשהוא נוגע במיומה. אני דיממתי הרבה בזמן הווסת, ושלושה חודשים לפני הניתוח דיממתי רצוף, אבל אני התעקשתי לא להוציא את הרחם. המיומה שלי היתה מיומה שמבינת הניתוח היה יותר קל להוציא את הרחם, היא היתה ללא גיבעול, ובתוך דופן הרחם. היה רופא אחד שאפילו אמר לי שאם יוציאו רק את המיומה, הרחם ישאר דק כל כך, שאסור יהיה לי להרות שמא יקרע לי הרחם, אבל הנה אני עם רחם, ואפילו הריתי וילדתי ילד נוסף, אמנם בקיסרי בגלל שלא רצו לקחת סיכון בגלל הצלקת הגדולה באיזור חלש ברחם, אבל זהו, לא תמיד צריך לכרות את הרחם. אפשר לנסות בלי, ואם אין ברירה ובניתוח רואים שמסתבכים אז מוציאים את הרחם. אגב אני הייתי בת 39 כשעברתי את הניתוח, ומאז עברו 4 שנים, וב"ה הכל בסדר.

30/01/2002 | 13:42 | מאת: איריס ד.

היי, לי יש מקרה דומה למה שהיה לך, הייתי רוצה לדעת היכן עשית את הניתוח ?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה