דלקת בחצוצרות?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

09/07/2009 | 01:37 | מאת: קרן

שלום, מזה תקופה של כחודש וחצי - חודשיים אני סובלת מחום (לא גבוה) מתמשך. פניתי לגנקולוגית שלי שהעלתה אפשרות של דלקת בשלפוחית השתן, כמו כן עברתי אולטרה סאונד פנימי בו התגלתה ציסטה.נאמר לי כי הציסטה אינה רצינית ואמורה לעבור מאליה ושאגיע להמשך מעקב.היות ועברתי תקופה מלחיצה ומעבר דירה לא מצאתי ככ את הזמן ללכת למרפאה אך לפני כ 4 ימים גברו עליי הכאבים והלכתי להבדק. בתוצאות בדיקת השתן לא נמצאה נוכחות של דלקת ועברתי שוב אולטרה סאונד פנימי (שהיה כרוך בכאבים עזים במהלך הבדיקה עצמה) ובו עלה כי אין זכר לציסטה שעברה מאליה. שאלתי לפשר הכאבים ונאמר לי שייתכן וקיימת דלקת בחצוצרות או ברחם ונרשם לי טיפול אנטיביוטי אותו התחלתי ביום א האחרון. השאלה שלי היא (כמה שאלות למעשה) כיצד ניתן לדעת בוודאות היכן ממוקמת הדלקת? נאמר לי שלא ניתן לראות באולטרה סאונד פנימי חצוצרות ורחם אז.. האם אין דרך לדעת כלל? והאם טיפול אנטיביוטי יסייע לי וימגר דלקת באשר היא במקרה זה? הנושא מאוד מלחיץ אותי אם זה רלוונטי, לא היו לי הריונות עד כה ואני בתחילת 30.

09/07/2009 | 20:26 | מאת: ד"ר ינון חזן

דלקת בחצוצרות מאופיינת מלבד מכאבים בנוזל דלקתי באגן ולעיתים נוזל מוגלתי בחצוצרות, האבחנה נעתית בבדיקה גניקולוגית , ניראה לי שאת לא בטיפול מסודר, פני לרופא קבוע לברור וטיפול

09/07/2009 | 21:56 | מאת: קרן

שלום ד"ר ינון חזן, תודה רבה על ההתייחסות. יש לי רןפאה קבועה. היא זו שאמרה לי שנראה שמדובר בדלקת ברחם או בחצוצרות, ולא יכלה להגיד לי מה משתי האופציות. זה לאחר האולטרה סאונד פנימי האחרון ולאחר שנעשתה בדיקה גנקולוגית שלאחריה אמרה שלא נראה דבר חריג ושייתכן ומדובר בדלקת ברחם או בחצוצרות (?) האם קיימת דרך לדעת באופן ספציפי באם מדובר בחצוצרות או ברחם? והאם הטיפול באוגמנטין אמור להועיל? התחלתי ביום א ועל אף השיפור, בעיניי הוא אינו מספיק אני מתנצלת על המשך תגובה ארוך.. אני קצת מוטרדת שוב תודה רבה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה