שאלה דחופה לדר' וולמן

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

07/10/2001 | 10:39 | מאת: נינה

דר' וולמן שלום, לאחרונה, כאשר נגעתי באיזור הנרתיק, חשתי ביבלות קטנות באיזור פתח הנרתיק. בנוסף, אני סובלת לאחרונה מאיזהשהיא דלקת (המלווה בהפרשות לבנות מדי פעם, וכאבים בעיקר בעת החדירה בקיום יחסי מין). לפני שבוע הייתי אצל גינקולוג שבדק אותי. לגבי הדלקת, הוא נתן לי טיפול תרופתי ושלח אותי לעשות בדיקת אולטרסאונד (שעדיין לא התקיימה). לגבי היבלות, הוא שלח אותי לעשות קולקוסקופיה, באבחנה אפשרית של H.P.V ו - Volvavginitis . הוא כתב על גבי טופס ההפניה לקולקוסקופיה שיש לי אולי skin tags באיזור ההוא (והוסיף ליד המילה מספר סימני שאלה). שאלותי הן: 1. לגבי בדיקת האולטרסאונד - האם מקובל לשלוח לבדיקה כזו כאשר יש דלקת וחשש ל- H.P.V ? 2. מה בדיוק עושים בבדיקת קולקוסקופיה, ואם זה אכן H.P.V - האם זה מסוכן? כיצד מטפלים בבעיה כזו? 3. והכי חשוב (לי) - האם יש סכנה, במידה ואכן יש לי H.P.V, שהפוריות שלי חלילה וחס תיפגע? אני מתכוונת לנסות להיכנס להריון במהלך השנה הקרובה, ולכן מן הסתם חששותי בנושא מובנים לך. אלפי תשובות על תשובתך המהירה, ככל שתוכל.

10/10/2001 | 13:37 | מאת: טלי

לפני כשבועיים החלו לי כאבים בעת יחסי מין, ורופא הנשים ראה יבלות ושלח אותי לבדיקה הזו, (HPV). הבדיקה לא כואבת פשוט מסתכלים על מרקם היבלות במיקרוסקופ (בלי לגעת בהם) מחלה זו די דומה להרפס ממה שאני הבנתי רק שבמקום שלפוחיות יש יבלות, היא נגרמת ברוב המקרים משפשוף הנרתיק בעת קיום יחסיי המין, או זיהום, אצלי לא היתה אבחנה חד משמעית, יתכן וזה התחלה של המחלה. הטיפול שאני קיבלתי הוא : 1. כדורים לבליעה - זובירקס 2. טבליות לנרתיק - לא זוכרת את שמם 3. משחה אנטיביוטית - דרמקוממבין משך הטיפול היה 10 ימים, במקרה שלי לא הבראתי עדיין, היבלות עדיין שם לכן אני צריכה לחזור שוב לרופא לאבחון נוסף מקווה שעזרתי לך ולו במעט

13/10/2001 | 20:43 | מאת: Nina

היי טלי, מאוד מודה לך על ההתייחסות המפורטת לשאלתי. הצלחת (לפחות קצת) להרגיע אותי, כי הרי "ידע זה כח"... כאשר אדע סופית את האבחנה הרפואית אהיה מן הסתם חכמה יותר. בנתיים, תודה שוב על תשובתך. נינה.

13/10/2001 | 21:27 | מאת: אריאל ]ידע אישי[

שלום לך. הפורום הזה מטפל בבעיות שהם עקרוניות ומשותפות לכלל משתתפי הפורום. הפורום לא מתיימר לתת פתרונות נוספים להחלטותיו המצויינות של הרופא המטפל שלך. לדעתי הוא ורק הוא יוכל לענות בצורה מדוייקת לבעייתך. החלמה מהירה ובשורות טובות.

14/10/2001 | 07:34 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

אין קשר בין HPV לאולטראסאונד במידה ואכן היבליות הינו HPV אזי הטיפול מקומי ולא מסובך אין כל קשר לבעיות פוריות בהצלחה.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה