היקף ראש קטן ו איסמטריה בחדרי מוח

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

29/03/2024 | 16:07 | מאת: Manar

שלום רב היום הייתי בבדיקה לחדרי מוח העובר כ בשבוע 24+2 התגלה הרחבה בחדרי מוח שמאלי 7.2 ושמאלי 6.4 ו hc מתאים לשבוע 23+5 Bpd מתאים לשבוע 24 לאחר מכן בשבוע 27+6 חדר שמאלי 6.2 וימני 3.6 Hc מתאים לשבוע 27 Bpd מתאים לשבוע 27+2 יש להדגיש כי hc ו fl היו בשני הבדיקות יותר גדולים בכמה ימים משבוע הריון קראתי שהממצאים האלה מעידות על תסמונת דאון או מחלה גנטית הרופא היה רגוע ואמר לי הכל עד עכשיו בטווח הנורמה אבל מומלץ לבצע סקירה 3 ואני לא יודעת האם עם ממצאים כאלה למהר ולעשות בדיקות נוספות או להקשיב לרופא הרגוע ? אני ממש לא יודעת מה לעשות

שלום, חדרי מוח עד 10 מ"מ אינם מורחבים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

30/03/2024 | 11:29 | מאת: Manar

תודה על התשובה .. השאלה שלי האיסמטריה ו hc קטן בשבוע מגיל ההריון לא מדאיג ? כלומר : הבדיקה האחרונה שלי בשבוע 28 Hc - 252mm מתאים לשבוע 27+1 אחוזון 10.22% ובשבוע 24+2 Hc -218.5 מתאים לשבוע 23+5 אחוזון 17.21%

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה