תקינות שליש ראשון להריון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/11/2023 | 20:06 | מאת: אנונימית

שלום אני כעת בהריון רביעי אחרי 2 לידות תקינות (שבוע 40+6 לפי וסת ושבוע 41+1 לפי וסת) תאריך וסת אחרונה 7.10 אורך מחזור 27 יום בבדיקת דם בתאריך 9.11 - hcg 441 בדיקת אולטרסאונד ראשון בשבוע 6+2 לפי וסת - נמצא שק תקין ועובר בגודל 2.5 מ״מ עם דופק חלש והמליצה לחזור על הבדיקה לאחר שבוע. הטכנאית חישבה בהתאם לנתונים את גיל ההריון ותיקנה אותו ל5+5 שבוע לאחר מכן הלכתי לרופאה שלי ובביצוע אולטרסאונד נוסף אצלה (מכשיר שונה) היא מדדה עובר בגודל 5.5 מ״מ. עם דופק תקין. אמרה שיש שתי אופציות: או שהעובר לא מתפתח באופן תקין כי אמור לגדול כל יום במ״מ וזה לא מה שקרה… או שיגדל והגיל הריון קטן יותר ממה שחישבה הטכנאית למרות שלפי תאריך וסת אחרונה אני אמורה להיות בשבוע 7+2. אמרה לחזור על אולטרסאונד בעוד 7-10 ימים. אני נורא בלחץ וכל הזמן בחששות ובתסכול (הריון ראשון עברתי הפלה ספונטנית ). קשה לי מאוד עם המחשבה הזאת ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת. תודה רבה

שלום, אני מסכים שכדאי לחכות שבוע ולבצע בדיקה חוזרת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

28/11/2023 | 21:00 | מאת: אנונימית

תודה על התשובה המהירה.. לפי הניסיון שלך, יש טיפת אופטימיות או שאין?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה