בטן יצאה רק בצד אחד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/11/2023 | 22:54 | מאת: אני

שלום- אני בשבוע 14, ומתחילה טיפה לראות בטן (אבל רק בשכיבה, וגם אז לא תמיד). האם הגיוני שלפעמים אני ממש רואה את הבטן בחוץ ולפעמים לא? בבוקר למשל, בעיקר לפני מתן שתן, הבטן ממש בחוץ בשכיבה… חוץ מזה, רוב הזמן הבטן שיוצאת נוטה ימינה ואם לא היא במרכז- אף פעם לא בשמאל. אבל באופן כללי יש נטיה ימינה כשבטן שמאל רכה (בימין אני לפעמים ממש מרגישה כדור כשמעבירה את היד). האם נורמלי? תודה

שלום, כן הגיוני. כשהשלפוחית. מלאה היא דוחפת את הרחם והשלפחית + הרחם גורמים לרחם לבלוט יותר. הרחם נוטה ימינה בגלל המעי שנמצא משמאל. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה