אולטרסאונד סקירה שנייה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/11/2023 | 22:07 | מאת: רונה

שלום, בת 37 בריאה הריון ivf. שקיפות עורפית וסקירה ראשונה תקינים. בשבוע 23 בסקירת מערכות לרופא היה קשה לבצע את הבדיקה לטענתו בגלל מנח העובר . במשך כל הבדיקה שנערכה 40 דקות הרופא לחץ עם מכשיר האולטרסאונד על הבטן עד כדי כך שזה כאב לי כמובן שהערתי לו על כך מספר פעמים . השאלה האם יכול להיגרם לעובר נזק כלשהו שבמשך זמן כל כך ארוך נוצר לחץ על הבטן הרי לי מאוד כאב אז אני תוהה איך העובר( עברתי כמה אולטרסאונד בחיים שלי כאב לא היה בטח לא לחץ רב שכזה). בנוסף הפעיל דופלר על הלב ועל השליה מספר דקות ארוכות ,לפי ידעתי דופלר גורם לחימום ויכול לגרום למומים ... ההריון הזה מאוד מאוד יקר לי ומטריף אותי לחשוב שיכול להיגרם נזק לעובר. בבקשה תענו לי. תודה מראש.

שלום, העובר מוגן והלחת על ההון הינו לחץ על איברים שלך ולא על העובר ולכן להערכתי לא נגרם נזק לעובר. בשבוע כזה דופלו שמופעל לבדיקת הלב הינו בעוצמות שעומדות בקריטריונים שלא פוגע בעובר. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה