המטומה בשליש ראשון להריון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/09/2023 | 21:03 | מאת: שרה

בהריון שבוע 10, מעקב אולטראסאונד הודגם דופק תקין וגודל עובר מתאים לשבוע. ללא דימומים בכלל. אך נמצאו 2 אזורים היפואקוגנים, 1 מימין לשק בגודל 15*29 2 מתחת לשק בגודל 14*45 היא כתבה חשש להמטומה. חוץ מזה כתבה: בשחלה ימנית ג.צ. בגודל 19 מ"מ (מה זה??) ערב חג ואני לא מצליחה להשיג תור לרופא נשים במרפאה. ויש לנו כרטיסיות לארה"ב שבוע הבא. מה צריך לעשות עכשיו?

שלום אני לא יכול לחוות דיעה לכבי ההמטומה והשלכותיה. יש לשקול לאור העבר, הקליניקה וכו'. ג.צ. הכוונה כנראה לגופיף צהוב, המקום שממנו היה הביוץ וזה ממצא תקין. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה