כוריואנגיומה של השליה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

26/09/2023 | 18:24 | מאת: יעל

שלום הריון ראשון, ספונטנטי, שבוע 35+3, התגלה גידול בגודל 6 ס"מ, יחד עמו לב מוגדל, TR, ריבוי מים קל, וריד טבורי מורחב, מהירות זרימה גבוהה ב-MCA. יש לציין ששני רופאים שביצעו סקירה בשבוע 31 ו-33 לא מצאו/ראו את הגידול הנ"ל. הומלץ מעקב של אולטרהסאונד ומוניטור פעם בשבוע. רציתי לקבל חוות דעת נוספת: 1. האם בשבוע מתקדם והריון ש"שרד" עד עכשיו - הסיכוי לסיבוך נמוך? 2. האם למרות המעקב יכול לקרות אירוע פתאומי חמור כמו אי ספיקת לב או הנתקות שליה? או שהמעקב בסבירות גבוהה ימנע את זה? 3. האם זה יכול להשפיע על ההתפתחות המוחית ולגרום לבעיות קוגנטיביות בילד? תודה

שלום, זה יעוץ מורכב ואינו מתאים לפורום הזה. בכל מקרה המעקב אינו מונע סיבוך אלא מאתר אותו בשלב שיאפשר תגובה מהירה ובזמן. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה