ירידה באחוזון משקל שבוע 33+3

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/09/2023 | 09:32 | מאת: יעל

שלום בת 30, הריון ראשון עם בת, ספונטני, שבוע 33+4. בשבוע 31 בסקירה שלישית אחוזון המשקל היה 40%. כעת בשבוע 33+3 בסקירה מכוונת אחוזון המשקל הוא 26%. האם יש משמעות לירידה באחוזון המשקל במידה וכל השאר נצפה תקין בסקירות האלו? או שיש מקום לבירור נוסף לגבי ההריון עצמו כדי לשלול IUGR?

שלום, המשקל בגדר התקין. הירידה לא גדולה. צריך לבדוק בהתייחס למכלול ההסטוריה הרפואית שלך ומעקב ההריון עד כה על מנת להחליט אם יש צורך בברור נוסף. פני לרופא המטפל. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה