גפיים גדולות מקוצרות

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

12/09/2023 | 13:49 | מאת: יעל

שלום ד"ר אני בת 30 בהריון ראשון, שבוע 33+2. בשבוע 31+0 ביצעתי סקירה שלישית ושם העצמות הגדולות היו מקוצרות, אני מצרפת כאן תמונה של התוצאות: https://bit.ly/3PbJ4oV בשבוע 33+2 (אחרי שבועיים) ביצעתי סקירה מכוונת, גם שם העצמות הגדולות מקוצרות, כאן אפשר לראות את התוצאות: https://bit.ly/3sO2uZB אשמח לשמוע את דעתך לגבי המשמעות של הבדיקות וההשלכות שלהן. להבנתי השיטות בהן התבצע החישוב של השבוע הן לא בדיוק זהות ובוצע חישוב ידני בסקירה המכוונת כדי לחשב אחוזונים מדוייקים יותר, אבל אשמח להבין מה דעתך לגבי התוצאות וגם ההתקדמות של הצמיחה. חשוב להדגיש כי שנינו נמוכים (160 ו-163). שמרנו תאים לבדיקת אקסום, אבל המחיר שלה מאוד יקר לנו ואנחנו רוצים להבין מה הסיכויים למצוא שם משהו שיכול להיות סיבה להפלה, כמו גמדות או בעיית גדילה רצינית אחרת (מעבר לגובה נמוך). לא היינו רוצים לשלם על הבדיקה אם כל מה שאפשר למצוא שם אלו רק דברים שלא יהוו סיבה להפלה, אז אשמח להבין זאת ממך. תודה

שלום, אני רק יכול להגיד שעצמות קצרות דורשות בירור. מטרת הפורום אינה לתת יעוץ פרטני אלא לענות על שאלות כלליות ולכן לא יכול לתת לך יעוץ לגבי הברור, ביצוע אקסום והשלכות הממצאים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה