מהן ההמלצות מתי ללכת להיבדק?

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

20/08/2023 | 07:41 | מאת: שירי

היי ד״ר הריון ראשון יקר בגיל לא צעיר. מאובחנת עם שרירן ושליית פתח. לפני שבועיים דימום מאסיבי עם קרישים. נבדקתי 3 פעמים ב3 מקומות שונים (לפנות בוקר נסעתי לבית חולים ושוחררתי עם התווית הפלה מאיימת . לאחר מכן יצאו קרישי דם אז נסעתי לקופח שם הרופא בדק אבל אמר לי שעדיף לי לחזור לבית חולים ואז נסעתי לבית חולים אחר שם בדקו אותי בus וגינלי, בטני, ספקולום ואצבע). לאחר מספר ימים עברתי שקיפות וסקירה שיצאו טפו טפו תקינים. באותו השבוע היה לי תור שנקבע מראש לרופא הריון בסיכון שם עשה לי us בטני כדי לוודא את המצב. לאחר מספר ימים כאבים חזקים בגב תחתון וכאבים דמויי מחזור ושוב נסעתי לקופח להיבדק (עשו לי us בטני) ושם הרופא ראה שהשלייה מתחילה לנדוד. מספר ימים לאחר מכן החל שוב דימום הפעם ככתמים חומים והיו גם כאבים ונסעתי למיון להיבדק שם נבדקתי בus בטני. יש לציין שמאז ההריון עשיתי המון המון בדיקות us בגלל כאבים ו/או דימומים ומרגישה שכבר לא יודעת מתי לגשת ומתי לא. אני בשבוע 15 ומעוניינת לדעת האם על כל דימום גם אם הוא לא חזק ו/או כאבים יש לגשת להיבדק? האם זו ההמלצה? מרגישה אובדת עצות

שלום, קשה לי להגיד לך מתי להבדק. אני מציע שתקיימי דיון על כך עם הרופא המטפל ותקבלי הנחיות. מדוייקות לכך. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה