תאומים זהים? דופק אחד

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

13/08/2023 | 21:42 | מאת: ענת

בת 36 +ילד בבית. נכנסתי להיריון באופן טבעי, שבוע 6+5. בשבוע 5+2 א"ס ראשון, נצפה שק היריון וYS. שבוע 6+2 א"ס שני בוא נצפה עובר עם דופק (בהתחלה הרופאה חששה שהוא מעט איטי אך שינת את דעתה...). בשל האי וודאות של הרופאה, פניתי לא"ס נוסף לבירור דופק בשבוע 6+5. להלן ממצאי הבדיקה של הרופא: "בחלל הרחם הודגם שק הריון יחיד עם שק חלמון. הודגם שק אמניון יחיד- בתוך השק מימין הודגם עובר עם דופק תואם שבוע 6+5 לפי 7.8=CRL מ"מ . בתוך השק משמאל הודגם ממצא מאורך נוסף קטן יותר - נמדד 6 מ"מ , לא ברור לי האם הממצא מתחבר לקוטב העוברי או לא . באבחנה מבדלת- עובר נוסף (תאומים מונוכוריוניים?)- לא הודגם בו דופק עוברי/ YOLK STALK" כמובן שנשלחנו להמשך בירור במחלקת אולטראסאונד (מקווים שלא תהיה המתנה רבה). שאלות: 1. נניח שוורסט-קייס היה היריון של תאומים זהים שאחד לא שרד, מה הם ההשלכות על העובר הנותר (החי), הן מהמוות של העובר והן כאינדיקציה על טיב העובר שנותר. האם היריונות אלה מסתיימים בהצלחה והאם שיעור המומים בהם יותר גבוה? 2. האם ישנו סיכוי של ממצא בשק היריון שאינו עובר (שיליה, חבל תבור וכו') שיכול להטעות? 3. מה הדרך המהירה והמדוייקת ביותר לקבל אבחנה על הסיטואציה ומתי זה הזמן המוקדם ביותר לקבל זאת (בשבוע הנוכחי? בעוד שבוע?). גם באופן פרטי תודה

שלום. אם עובר הפסיק להתפתח והשני ממשיך בשלב כל כך מוקדם- סיכוי טוב שהעובר יתפתח כראוי. אני לא יכול לדעת מה הממצא מבלי לבדוק ולכן מומלך לשאול את הבודק מה לדעתו האפשרויות. הדרך המהירה לאבחון היא בדיקה נוספת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

14/08/2023 | 08:48 | מאת: ענת

ד"ר תודה על התגובה. האם יהיה צורך בבדיקות יותר מעמיקות לעובר ששרד? ססי שיליה? מי שפיר? סקירה שלישית? או שמה לבצע את אותן בדיקות מעקב כאילו היה עובר אחד מלכתחילה. כלומר האם במקרה של תאומים זהים שרק אחד שרד משלב מוקדם שכזה מצריך סקירות ובדיקות יותר מקיפות לתקינות העובר ששרד?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה