שקיפות עורפית פלוס סקירה ראשונה בבת אחת

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

28/07/2023 | 22:35 | מאת: קרינה

שלום דוקטור, לא מזמן נחשפתי לפורום שלך. יש לציין שאני בת 39 לאחר מספר שנים של נסיונות. הריון ראשון יקר. התחלתי לבצע us החל משבוע 6 כל שבוע בגלל שלפעמים היה דימום קל ולפעמים היו כאבים ולא ככ ידעתי איך לפרש זאת. כפועל יוצא עשיתי קרוב ל7/8 בדיקות us רובן וגינליות. עוד שבוע וחצי יש לי סקירת מערכות פלוס שקיפות שיימשכו יותר זמן. עכשיו אני נדהמת לגלות שאתה בכלל לא ממליץ לבצע us בתדירות תכופה ואני אשמח להבין מהי הסיבה והאם נעשו מחקרים שקשרו בין בדיקה זו לבין נזק לעובר? הרופאים לא אמרו לי שום דבר אחרת לא הייתי ממהרת לעשות אודה מאוד לתשובתך תודה

שלום, בדיקת אולטראסאונד היא בדיקה רופואית ומתבצעת לפי צורך רפואי. ריבוי בדיקות רפואיות ללא צורך מיותר. מובן שצריך לבצע כאשר יש צורך וסיבה רפואית. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה