דופק 165 - שבוע 9 וחמישה ימים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

15/06/2023 | 09:29 | מאת: טל

שלום, אנחנו בהליך פונדקאות (לכן זמן ההריון מדויק). באולטרסאונד בשבוע 9 וחמישה ימים התברר שדופק העובר הוא 165 (גודל העובר בדיוק בחציון ליום זה והשק מעט גדול) הסתכלתי בשני מחקרים מקיפים שונים שדגמו נשים שעברו אולטרסאונד ביום זה. באחד מהם - הדופק הוא בחמישה אחוז התחתונים (מחקר סיני מ-2020 שמבוסס על IVF) ובשני מתחת לחציון - אבל לא נראה משמעותי (לא מבוסס על IVF). נראה באחוזון ה-25 נגיד. ידוע שדופק עובר יכול להשתנות במהלך היום בין 5 ל-25 פעימות אבל עדיין אם אנחנו בקצה הנורמה זה מאוד מטריד. האם יש סיבה לדאגה? האם מניסיונך דופק של 165 לקראת שבוע 10 של ההריון מצביע על בעיה או שאפשר להיות רגועים לפחות לגבי עניין זה? כל ניסיון להבין האם התוצאה הזו נמוכה משמעותית או נמוכה אבל עדיין לא בקצה הנורמה עלה בתוהו כי הנתונים סותרים במקומות שונים ולכן אולי ניסיונך הקליני יכול לעזור...

שלום, אני לא מתייחס לזה בשבוע כזה. לא חושב שזה יקדם אותכם. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה