אולטרסאונד ואספירין בהריון

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/04/2022 | 14:10 | מאת: אביה

שלום רציתי לדעת אם בדיקת אולטרסאונד בטרימסטר הראשון באופן קבוע פעם בשבוע ומידי פעם גם פעמיים בשבוע מזיקה לעובר? ושאלה שנייה במידה ויש המטומה בגודל 4 סמ ברחם האם לקיחת אספירין 100 מג עקב לידה שקטה בעבר היא טובה או לא טובה ומסוכנת עם אפשרות להגדלת ההמטומה ? תודה על העזרה

שלום. אני לא חושב שיש סיבה לבצע אולראסאונד בתדירות גבוהה אף על פי שאין עדויוח לנזק כתוצאה מכך. אספירין יכול להגביר את הדימום ואני ממליץ להיוועץ ברופא המטפל. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה