שאלה בנושא מומים מולדים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

21/05/2021 | 18:28 | מאת: דנה

שלום , במידה ולעובר יש הרניה טבורית שהתגחתה בשבוע 12 ונשללה האפשרות לאומפלוצלה בוצעו 2 סקיקות מי שפיר וציפ גנטי ואקו חב הכל תקין מה הסיכוי למומים ואיזה מומים לא ניתן לשלול באולטרסאונד האם במצב כזה לא מציעים הפסקת הריון ?

שלום, לצערי בבדיקת אולטראסאונד או גם בברור גנטי מקיף לא ניתן לשלול את כל המומים הקיימים. במקרין של הרניה טבורית, כאשר כל הברור תקין, אין המלצה רפואית להפסקת הריון. בכל מקרה-חוקית את תמיד את יכולה לפנות לועדה להפסקת הריון כאשר הועדה דנה בכל מקרה לגופו. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

22/05/2021 | 17:40 | מאת: דנה

האם היו מקרים של הרניה טבןרית ומום נלווה ? פשוט כל הזמן הכל התקדם בלי להבין את המשמעות של הרניה וההשלכות כי זה בר תיקון אבל עצם זה שיכול להיות מום נלווה נורא מלחיץ אותי

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה