הרניה טבורית 5 ממ מהאינרציה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

20/05/2021 | 07:10 | מאת: דנה

בשבוע 16 עשיתי סקירה מוקדמת שהיתה תקינה מלבד אומפלוצלה בגודל של 5 מ"מ לאורך 2 סמ מהאינרציה של חבל הטבור וציסטה בחבל הטבור הופנתי לסקירה מכוונת, מי שפיר ואקו לב עובר הציפ גנטי והאקו לב תקינים, ובסקירה מכוונת שבוצעה בשבוע 18 הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו סתם הרניה טבורית נפוצה ולא כמו אומפלוצל, חזרתי אליה למעקב בשבוע 22 והיא אמרה את אותו דבר בנוסף הייתי ביעוץ גנטי ושאלתי לגבי תסמונת בקווית ויידמן, נאמר לי שלא צריך לאבחן לפני הלידה ושהיא תציין בסיכום לבדוק סוכר לתינוק בלידה השאלה שלי היא קודם כל מה ההבדל בין אומפלוצלה להרניה טבורית? ומה הסיכוי שיהיו מומים כלשהם במידה וכל הבדיקות שעשיתי תקינות ? גם הגודל נשאר תקין לאורך כל הסקירות

שלום, הרניה טבורית היא חולשה הדופן הבטן שגורם לבליטה של מעיים בדרך כלל מהבטן לתוכה, קרוב לטבור. בדרך כלל זו אבחנה מאוד שכיחה בילודים ואף יותר בפגים. אומפלוצל היא יציאה של בעיקר מעיים לתוך חבל הטבור שקיימת באופן פיזיולוגי בשבועות מוקדמים להריון וחולפת עד שבוע 12, אך לעיתים נשארת וכוללת לרוב מעי ולעיתים גם כבד וכיס מרה. לרוב אולטראסאונד שוללת מומים נוספים ביעילות, אך לעיתים ישנם מומים נוספים שלא ניתן לשלול בבדיקת אולטרסאונד ומתגלים לאחר הלידה. בעיות גנטיות נשללות בבדיקות גנטיות כפי שהוסבר לך היעוץ גנטי. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

20/05/2021 | 10:06 | מאת: דנה

איך מבחינים באולטרסאונד בין אומפלוצה להרניה טבורית ? חשוב לציין שגוד הממצא קטן קוטר 5 ממ לאורך 3 סמ מהאינרציה הטבורית

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה