הרחבת חדר מוח ליטרלי ימני

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

08/04/2021 | 20:19 | מאת: תמר

שבוע 28, היריון ראשון, עורק טבורי יחיד. כל הבדיקות תקינות עד כה (עשיתי בנוסף אקוח לב עוברי ומי שפיר תקינים). היום הייתי במעקב גדילה והטכנאית ציינה בפניי, שהבדיקה תקינה לחלוטין אבל היא רואה חדר ליטרלי ימני 9 מ"מ. הסבירה לי שזה בטווח נורמה אבל עדיין גבולי. כל הסקירות שלי היו תקינות וכל הבדיקות תקינות ואני ממש בלחץ. האם זה בהכרח מעיד על בעיה? מה הסיכוי שתמצא בעיה נוספת שלא גילו עד כה? יש לי סקירה מוכוונת לשבוע 29 ומעקב גדילה נוסף לשבוע 31

שלוםתמר, חדר לטרלי 9 מ"מ הינו בטווח הנורמה ולכן אם אין ממצא נוסף אני מסכים עם ההמלצות שקיבלת. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

10/04/2021 | 19:47 | מאת: תמר

תודה רבה. האם יש חשיבות למתי לבצע את הסקירה המוכוונת? אם יעברו רק כמה ימים מרגע מציאת הממצא? ומה הסיכוי שיתגלו דברים נוספים במעקב המשך?

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה