הגעתי למיון להפלה והתגלה שק הריון נוסף

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

01/04/2021 | 15:47 | מאת: יעח

נכנסתי להריון ספונטני, וכבר מבדיקת האולטרסאונד הראשונה היה ניתן לראות שהעובר קטן, בבדיקות הבאות הגניקולוגית כבר הכינה אותי כי העובר מתפתח בצורה איטית מאוד וייתכן כי ההריון יסתיים בטרם עת. כך היה, הגעתי לאולטרסאונד בשבוע 9, והעובר היה ללא דופק. הופניתי למיון להפלה, ושם הפרוטוקול מחייב בדיקה של שני רופאים. בבדיקת האולטרסאונד להפתעתי נראו שני שקי הריון, אחד עם עובר ללא דופק והשני ריק. נשלחתי הביתה ללא המשך ההפלה ונאמר לי לעשות בדיקת אולטרסאונד בעוד כשבוע. האם יכול להיות שיתפתח שם עובר תקין?

שלום, לצערי, אני לא מאמין שיתפתח עובר תקין אם יש שק עם עובר ללא דופק-אם השק השני היה תקין היה צריך לראות עובר עם דופק (בתנאי כמובן שהבדיקה בוצעה כהלכה). בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

01/04/2021 | 19:16 | מאת: יעל

אוקי, תודה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה